top of page

Kaliteli Beden EÄŸitimi

Öyle bir ders düÅŸünün ki çocukları fiziksel, zihinsel ve duygusal olarak aktif tutsun, onları fiziksel ve duygusal olarak saÄŸlıklı kılsın, daha etkin ÅŸekilde öÄŸrenmelerine fırsat versin ve gelecekte üretken bir birey olabilmeleri için gerekli olan disiplin ve karakteri geliÅŸtirmelerine katkıda bulunsun. Bu sayfada geziyor ve ÅŸu an bu satırları okuyor olduÄŸunuza göre cevabı da kolaylıkla bileceÄŸinizi varsayıyoruz. Evet, cevap elbette beden eÄŸitimi dersi. 

​

6 - 17 yaşındaki okul çağı çocukları için günde en az 60 dakikalık orta ve yoÄŸun ÅŸiddetli fiziksel aktivite öneriliyor olsa da her geçen gün dışarıda hareketli oyun oynama imkanları azalan ve dijital ekranların önüne kilitlenen çocuklar yeterli düzeyde fiziksel olarak aktif olamıyor. Hareket yetersizliÄŸinden dolayı 6 - 17 yaÅŸ aralığındaki her altı çocuktan birinin obez olduÄŸu (OECD Obesity Update, 2017) düÅŸünüldüÄŸünde kaliteli beden eÄŸitimi bu önemli saÄŸlık sorununun çözümündeki en etkin ve ekonomik formül olarak kendini gösteriyor. Çünkü, iyi tasarlanmış kaliteli beden eÄŸitimi programları öÄŸrencilerin saÄŸlık için hareket etmelerini saÄŸlarken aynı zamanda onları yaÅŸam boyu aktif olmaya motive olmuÅŸ, becerikli, kendine güvenen bireyler haline dönüÅŸtürebilecek güce sahip. 

​

PISA 2015 raporuna göre 15 yaşındaki Türk çocukları 'iÅŸbirlikli problem çözme' becerisinde 52 OECD ülke arasında ne yazık ki son sıralarda yer alıyor. Kaliteli beden eÄŸitimi bu becerilerin geliÅŸtirilmesi için ihtiyaç duyulan her türlü eÄŸitim içeriÄŸi ve öÄŸretim tasarımını sunabilir yeter ki bu programlar etkin ÅŸekilde hayata geçirilebilsin. Kaliteli, kapsayıcı beden eÄŸitimi dersi, 2023 vizyonunda vurgulanan problem çözme, eleÅŸtirel, yansıtıcı düÅŸünme, takım çalışması becerilerinin kazandırılmasının, yaÅŸam boyu öÄŸrenme için hazırlanan Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi kapsamında yer alan sosyal, inisiyatif alma ve giriÅŸimcilik yeterliliklerinin geliÅŸtirilmesinin en etkili ve keyifli yolu olabilir.

​

Kaliteli beden eÄŸitimi programları sahip olduÄŸu içerikler ve uygulamalarla

21. yüzyıl becerilerinin geliÅŸtirilmesi için gereken öÄŸrenme ortamını oluÅŸturur. 

Misyonumuz

Taklit ederek öÄŸrenen pasif bireyler deÄŸil zihinsel olarak aktif, sorgulayan, çözüm yolları arayan, kendi kararlarını verme konusunda cesur öÄŸrenciler. 

Vizyonumuz

Beceri düzeyi, cinsiyeti, kökenine bakılmaksızın her bireyi kapsayıcı, her bir öÄŸrencinin geliÅŸim düzeyine uygun içerikler.

Mesleki Gelişim Programı

bottom of page